Webmail instellen op Pofii cPanel: Een stap-voor-stap handleiding 2023

2023-09-28 17:56:35
Performance-Optimized Fast Internet Integrations - POFII

Inleiding

E-mail is een essentieel hulpmiddel voor elke website. cPanel, het populaire controlepaneel voor webhosting, biedt een uitgebreide webmailinterface om de e-mailaccounts van je site te beheren. Deze handleiding leidt je door de stappen van het instellen van webmail op de cPanel-interface van Pofii.

Toegang tot cPanel

Log eerst in op je Pofii account. Klik op je dashboard op het gewenste domein en klik vervolgens op 'Beheren'. Zo kom je in de interface van cPanel terecht.

Een e-mailaccount aanmaken

1. Navigeer naar E-mailaccounts

In de cPanel interface, zoek de "Email" sectie en klik op "Email Accounts".

2. Maak een nieuw e-mailaccount

Klik op de knop "+ Maken". U wordt gevraagd om gegevens in te vullen zoals e-mail, wachtwoord en opslagquota. Vul deze gegevens in en klik op "Aanmaken".

Toegang tot Webmail

1. Navigeer naar Webmail

Terug in de cPanel interface, zoek opnieuw naar de "Email" sectie, maar klik deze keer op "Webmail".

2. Toegang tot e-mailaccount

Je ziet nu een lijst met je e-mailaccounts. Klik op "E-mail controleren" naast het e-mailaccount dat u wilt openen. Dit brengt je naar de webmailinterface waar je je e-mails kunt beheren.

Conclusie

Hiermee heb je webmail voor je domein succesvol ingesteld op het cPanel van Pofii. Je kunt nu e-mails rechtstreeks vanuit de cPanel-interface verzenden, ontvangen en beheren. Vergeet niet dat je meerdere e-mailaccounts kunt aanmaken, waardoor het gemakkelijker wordt om je communicatie te organiseren.